Один пакетик, двадцять хвилин — і декілька порцій смачної та гарячої страви готові. Так працівники філії Ярмолинецького лісового господарства розповідають про сухі набори супові та для борщу. Тут ще з початку повномасштабної війни взялися виготовляти сухпайки для військових.
Вдалося побувати на виробництві і журналістці ХМ-ІНСАЙД.
Лісівники розповідають, що налагодили створення чималого асортименту продукції. Тут фасують не лише борщові і супові набори. Ще сушать гриби і ягоди: суниці, ожину, малину, смородину.
“Для борщу ми засипаєм помідори, цибулю, перчик, моркву, все, крім картоплі. Так само і супи. Ми все робимо з любов’ю і дуже хочемо, щоб усі військові повернулись до нас з перемогою!”, – ділиться рецептом працівниця лісгоспу Галина Задорожня (на фото нижче).
Торік на передову звідси відправили понад 5 000 сухпайків. Хоча потреба, як розповідають працівники господарства, була в рази більшою.
Тому й побудували нове приміщення і в лізинг придбали потужне обладнання. Тепер за добу можуть пересушити до пів тонни сировини, яку вирощують власноруч і за допомогою колег із Подільського лісового офісу.
“Наша продукція — абсолютно екологічно чиста. Зараз розширюємо площу виробництва інгредієнтів, щоби мати ресурс для сухпайків. Крім нашої філії, цим займається ще 15 філій в трьох областях, які входять до Подільського лісового офісу”, – зазначає директор філії “Ярмолинецьке лісове господарство” Іван Кирилюк.
За його словами, лісівники завершують виготовлення 25 000 сухпайків для військових і очікують на нові замовлення. Зокрема, натуральною поживною продукцією цікавились і прикордонники, їхні потреби – в десятки разів більші.
Додамо, що кожен сьомий лісівник України нині на фронті.
Ольга Поліщук, фото авторки