В своё время, когда тогдашний руководитель лесной отрасли, – Налькович, стал развивать семейный бизнес по выращиванию голубики, этим же делом занялись работники государственной лесной охраны Хмельничины. (Конечно, – совпадение. )Сейчас они увлеклись клубникой. Чтобы это значило? Где -то у начальства возник новый ягодный бизнес или лесников Подолии просто потянуло на клубничку? Остаются ли силы для ухода за лесом? М.П.
У Зінківському та Вишнівчицькому лісництвах на Хмельниччині завершується полуничний сезон.
Працівники уже зібрали та реалізували 14 тонн ягід. Роботи на плантаціях ще тривають.
Як повідомляють у Подільському лісовому офісі, більше половини територій Ярмолинецької філії належать до природно-заповідного фонду, через що лісогосподарська діяльність обмежена. Тож працівники розвинули виробництво лісової екопродукції – на території лісництв вирощують фрукти та овочі. В лісі збирають гриби, ягоди. Їх потім сушать у спеціальних ультрачервоних сушках та отримують корисну й смачну продукцію.
Є і плантації полуниці. Загальна їхня площа становить два гектари. На них вирощують такі сорти, як “Амі”, “Алегро”, “Мармелада”, які постачають на споживчий ринок.
Вітамінна продукція не тільки до вподоби споживачеві, а ще й допомагає лісівникам наповнювати свій бюджет та створювати нові робочі місця. Такі додаткові фінансові джерела дають можливість пришвидшити модернізацію виробництва та впровадити інноваційні технології. До прикладу, цьогоріч в Зіньківському лісництві запустили автоматичну фасувальну лінію для продукції.
І