Прикарпатці вже збирають перші гриби — “бабині вушка”. ФОТО+ВІДЕО

Вже з березня, щойно зійшов сніг, найбільш завзяті любителі тихого полювання рушають у ліси Прикарпаття за першими трофеями. Серед них — бабині вушка і шушеребки. Так у народі називають саркосцифи червоні і сморчки. 

Фанат тихого полювання заступник міського голови Івано-Франківська Микола Вітенко рушає в ліс вже на початку квітня. Він збирає саркосцифи червоні і сморчки під Івано-Франківськом у лісі біля Хриплинської промзони та біля Черемхова на Коломийщині, інформують “Вікна” з посиланням на сайт “Курс”.

Відомий франківський письменник Володимир Єшкілєв любить лісові прогулянки і тихе полювання, на яке вирушає з дружиною Надією. Вони збирають верпи чеські (Володимир віддає перевагу цій назві сморчків) і ельфійські чаші (ще одна назва саркосцифів) переважно в лісах неподілк Івано-Франківська. Потім готують з них салати чи смажать за цілком традиційними рецептами — на сметані з цибулькою.

Біологи і лісники нагадують, що сморжі-шушерепки і саркосцифи належать до так званих умовно їстівних грибів, тому їх радять відварити протягом принаймні 10 хвилин, періодично видаляючи відвар, тоді вже з маслом і сметаною смажити на сковорідці. В жодному разі не слід їсти їх сирими. А якщо бодай трохи сумніваєтеся, чи правильно ви розпізнали гриб, — просто навіть не беріть його.

Матеріали цього сайту доступні лише членам ГО “Відкритий ліс” або відвідувачам, які зробили благодійний внесок.

Благодійний внесок в розмірі 100 грн. відкриває доступ до всіх матеріалів сайту строком на 1 місяць. Розмір благодійної допомоги не лімітований.

Реквізити для надання благодійної допомоги:
ЄДРПОУ 42561431
р/р UA103052990000026005040109839 в АТ КБ «Приватбанк»,
МФО 321842

Призначення платежу:
Благодійна допомога.
+ ОБОВ`ЯЗКОВО ВКАЗУЙТЕ ВАШУ ЕЛЕКТРОННУ АДРЕСУ 

Після отримання коштів, на вказану вами електронну адресу прийде лист з інструкціями, як користуватись сайтом. Перевіряйте папку “Спам”, іноді туди можуть потрапляти наші листи.