ТЕПЛА ОСІНЬ ДАРУЄ ГРИБИ

Після теплих дощів у лісах з’явилися гриби. У них міститься велика кількість вітамінів і мікроелементів, необхідних організму людини. За кількістю фосфору гриби нагадують рибу. Найкращі за смаковими і лікувальними властивостями – білі, підберезовики, маслюки, лисички, опеньки…
«Тихе полювання» – велике задоволення як для дорослих, так і малих. Скільки втіхи, коли повертаєшся додому з повною корзинкою грибів! А що з ними потім робити? Тут на допомогу прийдуть наші грибні рецепти

ГРИБНИЙ ГУЛЯШ
Потрібно: 600 г грибів (печериці, лисички, маслюки, білі), 100 г білих сухих, 500 г картоплі, 3 столові ложки олії, 40 г копченої грудинки, цибулина, 2 морквини, кілька листочків селери, петрушки, 3 зубчики часнику, сметана, столова ложка крохмалю, перець, сіль, винний оцет – до смаку, лавровий листок.
Гриби почистити і порізати. Грудинку нарізати кубиками, моркву – кружальцями, а цибулю посікти. На розігрітій олії обсмажити грудинку, цибулю й моркву. Додати попередньо замочені й нарізані сухі білі гриби, підготовлені свіжі гриби. Усе добре просмажити і тушкувати, підливаючи гарячу воду.
Коли гриби будуть наполовину готові, покласти лавровий лист, селеру, перець і тушкувати на маленькому вогні. Додати розведений водою крохмаль, сметану, посічені часник і петрушку, влити трохи оцту. Поки готується гуляш, окремо зварити нарізану кубиками картоплю. Частину її перемішати з гуляшем, а з решти зробити пюре і подати на гарнір.

КРЕМ-СУП
Потрібно: по 250 г свіжих грибів (лисички, білі), 2 цибулини, 2 столові ложки масла, 2 ложки борошна, склянку молока і стільки ж овочевого бульйону, сіль, перець – до смаку.
Гриби і цибулю почистити, дрібно порізати. У каструлі розігріти масло, обсмажити на ньому до прозорості цибулю, додати гриби. Тушкувати, помішуючи, 5 хвилин. Половину грибів вибрати і відкласти, а решту з цибулею посипати борошном і обсмажити. Тонкою цівкою влити молоко і овочевий бульйон. Постійно помішуючи, довести до кипіння. Розтовкти на пюре з допомогою міксера, приправити до смаку сіллю і перцем. Розлити по тарілках, покласти у кожну відкладені гриби.

ПЕЧІНКА З МАСЛЮКАМИ І РИСОМ
Потрібно: 200 г курячої печінки і стільки ж маслюків, склянка рису, цибулина, 2 столові ложки масла, перець чорний (мелений), сіль – до смаку.
Печінку нарізати шматочками й обсмажити з посіченими цибулею і грибами на олії. Посолити, поперчити. Рис відварити у великій кількості підсоленої води, відкинути на друшляк, потім змішати з печінкою, грибами, цибулею. Проварити, помішуючи, 5-7 хвилин.

Матеріали цього сайту доступні лише членам ГО “Відкритий ліс” або відвідувачам, які зробили благодійний внесок.

Благодійний внесок в розмірі 100 грн. відкриває доступ до всіх матеріалів сайту строком на 1 місяць. Розмір благодійної допомоги не лімітований.

Реквізити для надання благодійної допомоги:
ЄДРПОУ 42561431
р/р UA103052990000026005040109839 в АТ КБ «Приватбанк»,
МФО 321842

Призначення платежу:
Благодійна допомога.
+ ОБОВ`ЯЗКОВО ВКАЗУЙТЕ ВАШУ ЕЛЕКТРОННУ АДРЕСУ 

Після отримання коштів, на вказану вами електронну адресу прийде лист з інструкціями, як користуватись сайтом. Перевіряйте папку “Спам”, іноді туди можуть потрапляти наші листи.