Сьогодні у нас – смачна історія. Приправлена волинськими лісовими традиціями, які зберігають свої корисні властивості вже не один десяток років.
Чотири консервні цехи, що збережені і діють при держлісгоспах нашої області, є виробниками продукції, яку споживають в усьому світі.
Наприклад, серед продукції Цуманського консервного цеху є органічна, яка продається у закладах лікування та спортзалах в США, Канаді. Також Ізраїлі, Польщі.
Тож фраза «Ліс – не тільки деревина» в нашій області реалізовується особливо потужно.
Експортується товар у Польщу, Німеччину, Ізраїль, США та інші країни.
«Наші консервні цехи – це збережене виробництво з 80-х років. Зараз працює 4 таких цехи – у селищах Колки, Цумань, Маневичі, місті Ківерці. Хто пам’ятає історію, це були пункти переробки березового соку.
Розвивалися. Додалося консервне виробництво.
Зберегти все це, чесно кажучи, завжди було для нас принциповою позицією. По-перше, це наше, волинське, яке реалізовується не лише в Україні, а й закордон.
Минулого року встановили лінію з виробництва крем-меду, так як наростили об’єми – збільшили кількість вуликів з 400 до 2000 штук. Плануємо запускати виробництво замороженої та сублімованої продукції. Традиційну продукцію виготовляємо в економічно-виправданих об’ємах. Працюємо над оновленням асортименту, презентабельності товару.
Все це ми поєднуємо із рекреацією – продукція продається як у магазинах, так і є доповненням до страв, які представлені в меню рекреаційних комплексів «Лісовичок» та Лісовий ресторан YAVIR, – розповідає начальник управління Олександр Кватирко.