На Волині у розпалі сезон збирання чорниць: аби у день назбирати 15 літрів, люди приходять вдосвіта, працюють по 9-10 годин. Про це – сюжет Телеканалу новин «24».
Кілограм чорниць заготівельникам обходиться по 10-20 гривень. Плюс 50-60 коп. лісового податку. У Європі ягоди продадуть за 4-5 євро. На український ринок цим ягодам дорога практично закрита: охочих лобіювати український продукт не знаходиться, йдеться у сюжеті.
Якщо у 80-х консервний цех переробляв 200 тонн чорниці, то тепер лише дві тонни.
На заводі чорницю консервують за домашніми рецептами: на тонну ягід іде тонна 200 кілограмів цукру. Продукцію постачають у садочки й інтернати.
