Сьогодні голова облдержадміністрації Борис Клімчук провів обласну селекторну нараду. Одним із головних питань порядку денного було виконання його розпорядження «Про організацію заготівлі другорядних лісових матеріалів, здійснення побічних лісових користувань та використання корисних властивостей лісів».
Заступник начальника ДПС України в області Мирослава Конечна повідомила, що станом на 25 червня 2012 року від діяльності із заготівлі лісових ресурсів місцевого значення сплачено до місцевих бюджетів 1 156,9 тис. грн податків, в тому числі 771,5 тис. грн податку на доходи фізичних осіб, 383,1 тис. грн збору за спецвикористання лісових ресурсів та 2,3 тис. грн єдиного податку з фізичних осіб – суб’єктів господарювання. В порівнянні із аналогічним періодом минулого року надходження платежів зросли на 1089,9 тис. грн. або більш ніж у 17 разів. Із заготівлі врожаю 2012 року видано 8 довідок 3 суб’єктам господарювання для експорту 235,7 тонн лісової продукції, в тому числі 56 тонн грибів лисичок, 1,5 тон білих грибів, 40 тонн ягід чорниці та 150 тонн очерету, за які сплачено 269,4 тис. грн. податку на доходи фізичних осіб та 51,8 тис. грн лісового збору.
У свою чергу, перший заступник начальника Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства Сергій Шеремета зазначив, що станом на 22 червня по виписаних лісових квитках сплачено збору за спеціальне використання лісових ресурсів місцевого значення на загальну суму 84,107 тис. грн., а саме: ягоди чорниці – 221,4 тонни (8% від встановленого ліміту), гриби білі – 1,5 тонни (0,3% від встановленого ліміту), лікарсько–технічна сировина – 1,5 тонни (0,6% від встановленого ліміту).
Голова облдержадміністрації Борис Клімчук рекомендував лісникам та головам районів активніше видавати ліміти на заготівлю лісопродукції, щоб люди могли реалізовувати її заготівельникам і заробляти гроші: «Ми створили прозору систему, яка всіх дисциплінує. Сьогодні ми вперше в цьому році проаналізували роботу із заготівлі другорядних лісових ресурсів. Як і раніше, це питання буде на постійному контролі та моніторингу».
